Saturday, 1 October 2016

Activitatile pastorale, social-filantropice si cultural-educative ale Parohiei Acoperamantul Maicii DOMNULUI, 2014-2013 • 2014 Decembrie 31 - Ianuarie 01, Miercuri spre Joi, Slujba la cumpăna anilor
  Un numar de cca. 40-45 credinciosi au tinut sa fie prezenti la slujba de la cumpana anilor 2014-2015 oficiata de catre Preacucernicii: Paroh Mihai Stavără, Preot Gheorghiță Stavăr si Diacon Mina-Emilian Stavără. S-a citit Acatistul DOMNULUI IISUS HRISTOS; la final am rostit impreuna rugăciunea domnească. A urmat o predica a părintelui Mihai. Apoi dreptmaritorii crestini au fost invitati de preoti sa ciocneasca un pahar de vin; s-au servit: cozonac, prajituri, fructe. Album.
 • 2014 Decembrie 21, Corul SPERANȚA de la Onești - scurt program de cântece vechi la Biserica noastră, dupa slujbă
  La finalul Sfintei Liturghii sustinuta de Preacucernicii Parinti: Paroh Mihai Stavără, Gheorghiță Stavăr si Lupu Cătălin Ion, inimosii membrii ai grupului coral SPERANȚA, din Onești, au sustinut un concert de colinde si vechi cantece moldovenesti. La inceput au fost prezentati de catre parintele paroh Mihai Stavără. Membrii grupului coral au fost aplaudati pentru sufletul pus in interpretarea repertoriului de cei aproape 250 enoriasi. S-au efectuat donatii in bani. Albumul cu imagini si inca unul. Acest grup coral a fost primit si la Patriarhia Ortodoxa Romana in data de 18 decembrie 2014, cf. acestei adrese. Inainte de a sosi la Biserica Acoperământul Maicii DOMNULUI Titan, respectivii au concertat la o Biserica din nordul Bucureștilor, de la noi urmand a merge la alta Biserica.
 • 2014 Decembrie 17, Concertul corurilor de elevi de la 12 școli din sectorul 3
  La Biserica SFÂNTUL ACOPERĂMÂNT AL MAICII DOMNULUI, Titan, a avut loc miercuri editia devenita traditionala a concertului corurilor de elevi de la 12 scoli din sectorul 3 ( Scoala nr. 54, Scoala Gimnaziala nr. 67, clasa pregatitoare, Scoala Gimnaziala nr. 200, Scoala Generala nr. 16, Scoala Gimnaziala Federico Garcia Lorca, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Scoala Gimnaziala nr. 112, Scoala Gimnaziala Mihai Botez, Scoala Gimnaziala nr. 92, Liceul Teoretic Decebal ) si de la Scoala Speciala Gimnaziala de copii cu deficiente de vedere din sectorul 2. Biserica a rasunat de glasurile cristaline ale copiilor, unele scoli prezentand reusite aranjamente scenice, vestind astfel NASTEREA MANTUITORULUI IISUS HRISTOS. Evenimentul este popularizat de Arhiepiscopia Bucurestilor si la Protoieria III Capitala sub numele de HRISTOS SE NASTE, SLAVITI-L! Incinta Bisericii a fost la fel de plina ca in ziua de duminica dupa amiaza, 9 Decembrie 2012, cand, la invitatia P.C. Paroh Mihai Stavără, a venit Corala Ortodoxa Sfantul Apostol ANDREI a Preotilor si Teologilor din Capitala. Este a doua vizita la Parohia noastra! Sub indrumarea parintelui profesor metodist Marian Petrovici si prin munca plina de rabdare a doamnelor si domnilor profesori, copiii s-au intrecut pe ei insisi. Cinste tuturor copiilor si dascalilor indrumatori. Albumul foto.
 • 2014 Decembrie 14, Sfânta Liturghie din a 28-a duminică după Rusalii
  Denumita si Duminica Sfinților Strămoși, slujba a fost oficiata de Preacucernicii Parinti: Paroh Mihai, Gheorghiță Stavăr, Lupu Cătălin Ion. Au participat un mare numar de dreptmaritori crestini (cca. 400). Am fost instiintati inca din duminica 27-a dupa Rusalii de catre Parintele Paroh de invitarea ansamblului FLORI DE CANTEC ROMANESC din Maramures. Cei trei barbati si trei doamne au incantat auditoriul, pana la lacrimi, prin colindele si cantecele vechi religioase cu rezonanta specifica ardeleat aceste discuri optice, invitati si de catre parintele Mihai. S-a aplaudat indelung acest vibrant concert; in final cei sase au fost condusi de catre Parintele Paroh Mihai si de doamna Stefania Mariana Ada Colonelu, ca de obicei, inimoasa o
  neasca si maramureseana. Ei au adus discuri spre vanzare. Evident enoriasii au cumparrganizatoare a aducerii acestui talentat grup maramuresean. Respectivii au plecat si la alte lacasuri ortodocse din Bucuresti, cu un microbuz special pus la dispozitie prin bunavointa Arhiepicopiei Bucurestilor. Dupa plecarea ansamblului, a continuat slujba cu Sfanta Taină a Împărtașaniei a multor credincioși si o slujbă de pomenire a morților. Evident aceste activitati sunt cunoscute de catre Protoieria III Capitală și Arhiepiscopia Bucureștilor. La predică, Parintele Paroh a anuntat din nou ca, miercuri, 17 Decembrie, cu incepere de la orele 16, vor veni la Biserica, elevi din scolile CAPITALEI, care vor sustine traditionalul concert de COLINDE DE CRACIUN. In plus, ne-a anuntat ca, in Duminica dinaintea NAȘTERII DOMNULUI, Biserica Acoperamantul Maicii DOMNULUI va rasuna de cantece altor tineri si varstnici (dar tineri la suflet) colindatori. Albumul foto.
 • 2014 Noiembrie 05, Pelerinaj de o zi
  Parohia Acoperămânatul Maicii DOMNULUI a organizat un pelerinaj aprobat de Arhiepiscopia Bucureștilor la Mânăstirea Crângu. La revenire s-a vizitat si Biserica Drăgănescu, pictată de fericitul întru adormire ARSENIE BOCA. Au participat 50 pelerini insotiti de Parintele Paroh Mihai Stavără.
 • 2014 Octombrie 07 - 10, Pelerinaj și excursie de 4 zile prin Basilica Travel
  La initiativa inimoasei doamne pelerine Mariana-Stefania Ada Colonelu, sustinuta de urmatorii pelerini: domnul profesor de fizica Nicolae Nastase, sotia, doamna Fotinia, ambii pensionari ca si subsemnatul, doamna Zaruhi Nedelea si poate si altii. Desigur
  P.C. Părinte Mihai Stavără a fost cel care s-a ocupat la forurile superioasre bisericesti. Pelerinajul-excursia a avut loc in perioada 07 - 10 oct. 2014 în Ardeal (cca. 1300 km), cateva Mânăstiri, Schituri, Salina Turda, Mânăstirea Cozia. Manastirea Turnu nu s-a putut vizita. Motivul autocarul nu pitea fi usor manevrat pe calea de acces la acest sfant lacas. Programul a fost afisat la avizierul din curtea Bisericii si a fost distribuit si fiecaruia dintre participanti (52). Repet, scuzati! P.C. Parinte Mihai a efectuat demersurile necesare de la Protoieria 3 Capitala si de la Arhiepiscopia Bucureștilor. S-a folosit un autobuz al Agentiei Basilica Travel. Albumul cu 292 fotografii este cel, care vizitat fiind, a adus Bisericii trei mii de puncte in clasamentul HRISTIANSTVO datorita foarte multor enoriasi din diferitele judete precum: Arad, Banat, Alba, Cluj, Salaj, Bihor etc.! Multumesc lui DUMNEZEU, Maicii SALE si tuturor Sfintilor ca l-am recuperat. Disparuse datorita acestei tevaturi google+. Veti binevoi dvs. ca sa cititi motivul tehnic prezent la la inceputul consemnarilor din blogul Parohiei pentru anul 2015! Mânăstirea Sighișoara are hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Mânăstirea are sfintele moaște ale Sfânului Dumitru și ale Sfinților Mucenici ucisi în Sinai și Rait. Mânăstirea e una de călugari. Mânăstirea Recea, unde parinții Mihai și Gheorghiță au făcut Ectenie la mormintele celor care s-au săvârșit: părintele Ioan Iovan, marele duhovnic al ROMÂNIEI și ceilalti este Stareța Cristina Chichernea. aici1, aici2. Este singura Mânăstire din Europa lucrată integral din mozaic. Are hramul Nașterea Maicii DOMNULUI. Mânăstirea Râmeț a fost infiintata in sec. XIV; este ctitoria călugarilor Ghenadie și Romulus; actualmente este Mânăstire de maici. Biserica veche are hramurile Izvorul Tămădurii, Nașterea DOMNULUI și Sfântul Nicolae. Biserica nouă are hramurile Adormirea Maicii DOMNULUI și Sfinții Apostoli Petru si Pavel.
 • 2014 Octombrie 01, Miercuri, Hramul principal al Parohiei Acoperământul Maicii DOMNULUI, Titan
  Seara au oficiat Sfanta Slujba a Vecernei urmatorii Preacucerncicii Parinti: Ionel Chințoiu - Biserica cu hramurile Sfântul Ioan Botezătorul si Sfinții Apostoli Petru si Pavel, Fane - Biserica din Periș, Gheorghe Andrei - Biserica Sf. Nicolae Balta Alba, Paul Lepădatu - Biserica Sf. Mercurie, Tiganea Mircea - Biserica Doamna Ghica, Alexandru Stuparu - preot recent numit paroh de Biserică, Corneliu Stavăr - Biserica sat Frumușița, comuna Ijdileni, Galați, Mihai Stavără, Biserica Acoperământul Maicii DOMNULUI Titan, Gheorghiță Stavăr, Biserica Acoperământul Maicii DOMNULUI Titan, P.C. Diaconi: Ion, Biserica Sf. Ilie, Mina-Emilian Stavără, Biserica Acoperământul Maicii DOMNULUI Titan, cca. 150 de credinciosi. La predica,
  P.C. Paroh Mihai a anuntat programul zilei de 1 octombrie si anume: slujbele vor avea loc intre orele 8 si 12; dupa amiaza se va citi Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii DOMNULUI (cum se face in mod traditional); parintele a tinut sa sublinieze ca Acatistul nu s-a citit marti pentru a nu lungi slujba). Parintele Paroh a multumit colegilor clerici urand dreptmaritorilor crestini din Parohiile care au cinstit cu prezenta aceasta SFÂNTĂ SĂRBĂTOARE sanatate, pace si bucurii. In dimineata zilei de 1 octombrie au avut loc slujbele: Utreniei, Sfintei Liturghii, oficiate de Preacucernicii: Paroh Paul Lepădatu, Paroh Tiganea Mircea, Paroh Corneliu Stavăr, Preot Gheorghiță Stavăr, Preot Ion Cătălin Lupu, Preot Dr. Marcel Stavără - Biserica Icoanei, Diacon Mina-Emilian Stavără, domnul teolog Alexandru Stavără, fiul parohului Corneliu Stavără, peste 200 de enoriasi. La final a predicat Preotul Dr. Marcel Stavără. In continuare un numar semnificativ de credinciosi au primit Sfânta Împărtășanie. Apoi s-a oficiat o slujba de parastas, in care s-a anuntat si recentul plecat la cele vesnice, parintele Nicolae Corneanu - Timisoara. Cca. 25 elevi din clasele mici ale Scolii nr. 196, Federico Garcia Lorca, arondata Parohiei Acoperamantul Maicii DOMNULUI, Titan, condusi de doamna profesor Ana Elena si alte profesoare au recitat poezii, in aplauzele celor de fata. Copiilor li s-au inmanat iconitze de catre Parintele Paroh Corneliu Stavăr. In curte, la trapeza Sfintei Biserici Acoperamantul Maicii DOMNULUI, trapeza ce are hramul Sfinților Martiri Brâncoveni, au fost distribuite 300 de pachete si coliva. In continuare, albumul cu imagini.
 • 2014 Septembrie 21, Duminică, Slujba Sfintei Liturghii duminicale
  Dupa slujba Sfintei Liturghii la care ca de obicei au participat un mare numar de credinciosi, a urmat predica.
  P.C. Paroh Mihai Stavără a anuntat ca s-au incheiat lucrarile de la noua capela mortuara. Capela va avea hramul Sfinților Martiri Brâncoveni, dat fiind ca 2014 este Anul Euharistic si al Sfinților Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod, cu fiii săi Constantin, Ștefan, Radu, Matei și sfetnicul Ianache Văcărescu. A urmat o slujba de sfintire a capelei. Parintele Paroh a fost insotit de Preacucernicii Parinti Gheorghiță Stavăr si Ion Cătălin Lupu si, desigur si de enoriasi, atat cat au putut intra in incinta, multi ramanand in afara capelei.Albumul.
 • 2014 Iunie 30, Luni, Iulie 1, Marți, Slujbele dedicate hramului Sfinților Cosma și Damian, Doctori fără de arginți și Facatori de Minuni
  Priviti albumul cu fotografii din timpul slujbelor. Luni seara au oficiat slujba P.C.: Paroh Mihai Stavără, Preot Gheorghiță Stavăr si Preot Alexandru Stuparu, Diacon Mina-Emilian. La final, predica a fost tinuta de Parintele Paroh, care s-a referit la acesti minunați Sfinți; oamenii, carora le facusera bine, tamaduindu-i sufleteste si trupeste, i-au ferit, fiind arestati altii, in locul Sfinților. Dar Sfinții s-au aratat cu curaj si au cerut ca sa fie ei cei martirizati. Marti dimineata, participare numeroasa. Au oficiat Preacucernicii Parinti Paroh Mihai Stavără, Gheorghiță Stavăr, Paroh Dumitru Cornel, satul Bălaia, com. Smeeni, jud. Buzău, Diacon Mina-Emilian Stavără. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul condus de doamna preoteasă Aurora Stavără. Slujba de Liturghie s-a incheiat cu o Slujba de pomenire a Sfintilor Facatori de Minuni. La predica, preotul paroh a repetat cele spuse la predica de luni seara. In plus, a mentionat ca este si ziua de pomenire a Sfantului Leontie de la Radauti. A mai spus: noi credinciosii, in aceasta viata, ne imbracam in straiele ceresti. Murind, nu suntem uitati de DUMNEZEU, ci ne bucuram precum Sfinții făcători de minuni și toți Sfinții de binefacerile cerului. Sa ne purtam cu blandete, sa luam Duh Sfant, sa nu ne ferim in a ne marturisi credinta ortodoxa, in fata atator sectanti, care ne condamna ca ne inchinam la sfintele moaste. La ambele predici s-a specificat faptul ca in cursul slujbelor s-au citit Paremiile, fragmente din Vechiul Testament.
 • 2014 Iunie 8, Pelerinaj la Galați cu ocazia Sfintelor Sărbători Rusallile și Sfânta TREIME
  Pelerinaj la Galati si Parohia Cuvioasa Maica Parascheva, comuna Ijdileni pastorita de Preacucernicii: Paroh Corneliu Stavăr, Paroh Mihai Stavără si pelerini din Parohia Acoperământul Maicii DOMNULUI, s-au deplasat prin Brăila, Galați în comuna Ijdileni, satul Frumușița, unde au fost cazati la cunostintele traditionale. Vezi mai jos in fila activitatilor Parohiei, 13-14 Octombrie 2013. Pelerinajul a fost aprobat de Arhiepiscopia Bucureștilor. S-a plecat duminica, 8 iunie, la orele 15 si s-a revenit in Bucuresti, luni, 9 Iunie, seara pe la 19:45. 7 Iunie, Mosii de Vara. Parastas organizat la trapeza Bisericii pentru toti repauzații Parohiei Acoperământul Maicii DOMNULUI. Parastasul a fost oficiat de P.C. Parinte Paroh Mihai Stavără. Doamnele prezbitere Aurora Stavără si Cristina Stavăr, ajutate de enoriașe au asigurat servirea oaspeților. Imagini in acest album.
 • 2014 Iunie 5, Festivitățile de premiere cu prilejul Olimpiadei Mesteșugarilor Tradiționali Români, etapa pe Municipiul București
  P.C. Paroh Mihai Stavără a rostit rugaciunea TATĂL NOSTRU, apoi a multumit CELUI DE SUS pentru ca si anul acesta Biserica Acoperământul Maicii DOMNULUI a fost aleasa drept gazda a acestei editii a olimpiadei. In scurta sa alocutiune, doamna profesor coordonator Liliana Tremurici de la Scoala Gimnaziala LIVIU REBREANU, sect.3, a afirmat ca in 2014 au fost premiati 120 elevi, fata de 80, in 2013. Distinsa doamna a urat elevilor mult succes si staruinta in ridicarea nivelului de iscusinta dar si a aprofundarii cunoasterii culturii tradionale romanesti. Scoala respectiva aceasta resursa pe spatiul web. Observati citatul lui Lucian Blaga: INVATAT ESTE OMUL CARE NU TERMINA NICIODATA DE INVATAT. Adaugam noi din CARTEA INTELEPCIUNII LUI ISUS, FIUL LUI SIRAH (ECLESIASTICUL) urmatoarele versete, demne de retinut! FIULE! DIN TINERETILE TALE ALEGE INVATATURA SI PANA LA CARUNTETILE TALE VEI AFLA INTELECIUNE. (6,18) DE VEI VREA, FIULE, VEI INVATA SI, DE VEI PUNE SUFLETUL TAU, ISCUSIT VEI FI. (6,33). Rasfoiti albumulcu fotografii
 • 2014 Aprilie 20, De la Duminica Floriilor la Slujba Învierii DOMNULUI nostru IISUS HRISTOS
  Albumul intitulat De la Duminica Floriilor pana la Invierea a doua infatiseaza imagini de la slujbe, un parastas pentru toti mortii desfasurat la trapeza in Duminica Floriilor si pregatirea pungutelor cu anafora Sfintelor Pasti, inconjurarea Bisericii in Vinerea Mare, slujba de la Invierea a doua.
 • 2014 Aprilie 11, Slujba hramului Sfântului Calinic Cernicanul la Biserica Acoperământul Maicii DOMNULUI
  Albumul cu imagini de la sfanta slujba a hramului Sfintei Biserici Acoperământul Maicii DOMNULUI. Au oficiat Preacucernicii: Paroh Mihai Stavără, Preot Ion Pascale si Preot Gheorghiță Stavăr. La final slujba de pomenire a Sfântului Calinic de la Cernica. Participare relativ numeroasa.
 • 2014 Martie 25 (Buna Vestirea) și 2014 Februarie 17
  Albumul cu poze infatiseaza doua momente legate de plecarea la cele vesnice ale roabei lui Dumnezeu, Gherghina (mama Gilda). Familiile Preacucerncilor Parinti: Paroh Mihai Stavără si Gheorghiță Stavăr s-au ocupat de parastasele de trei si respectiv patruzeci de zile ale defunctei venerabile mame Gilda (Gherghina). DOMNUL sa o odihneasca!
 • 2014 Februarie 15, Sâmbătă, Strane noi la Biserica noastră
  Inaintea miezului zilei, Albumul cu imagini; reasezarea stranelor; incepe pictarea finala a navelor Bisericii.
 • 2014 Ianuarie 19, A 29-a Duminică după Rusalii
  Sfanta Liturghie la Biserica Parohiei Acoperământul Maicii DOMNULUI. Au oficiat: P.C.: Paroh Mihai Stavără, Preot Gheorghiță Stavăr, Diacon Mina-Emilian Stavără, adica gazdele; de asemeni si de P.C. Preot Dr. Marcel Stavără, de la Biserica Icoanei din București. Participare numeroasa. Invitatiei Parintelui Paroh Mihai Stavără, i-a raspuns pozitiv corul SYMBOL, trimis de Patriarhia Ortodoxă Română. Acest cor a fost infiintat in anul 1990 de catre profesorul Jean Lupu, cu binecuvantarea Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist. Mai bine imagini decat vorbe! De mentionat ca, in predica sa, Parintele Paroh a punctat marea dragoste a MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS fata de toti cei zece vindecati. Doar unul dintre leprosi a participat si pe el, IISUS nu numai ca L-a vindecat, ci L-a si mantuit! Oamenii, a adaugat Parintele Paroh, doar la nevoie cer sprijinul semenilor, ii cauta, ii vor in preajma, altfel noi pacatosii ne ignoram. Cei noua leprosi, dupa vindecare, s-au imprastiat, fiecare la interesele proprii. Sa luam aminte ca trebuie mereu sa fim atrasi de DUMNEZEU si nu numai cand vrem vindecare si mantuire! Permanent sa ne iubim semenii!
 • 2014, Ianuarie 6, Luni, 2013 / 2014 Decembrie 31 / Ianuarie 01, Șapte zile pline de Sfinte Sărbători
  Marti 31 spre Miercuri 01, P.c. parinti au citit Acatistul Domnului nostru IISUS HRISTOS; apoi Parohul Mihai Stavără si Parintele Gheorghiță Stavăr, au continuat cu cele randuite de o astfel de Slujba din noaptea de la cumpana anilor 2013 - 2014. Participare: cca. 60-65 enoriasi. Imaginile vorbesc de la sine. In acelasi album se afla inca 3 imagini din seara zilei de luni, 6 ianuarie 2014, inaintea Slujbei Vecerniei, cand Parintele Paroh a citit Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul. In prealabil, Parintele Paroh a tinut o scurta slujba in curtea Bisericii, impreuna cu Diaconul Mina-Emilian Stavără, unde a sfintit din nou apa, dupa ce, incepand cu 5 ianuarie, sfintise alte cateva tone.
 • 2013 Decembrie 7, Sâmbătă, Pelerinaj de o zi la Curtea de Argeș la Sfânta Liturghie cu închinare la sfintele moaște ale Sfintei Filofteia
  Enoriasii Parohiei Acoperământul Maicii DOMNULUI, sub indrumarea P.C. Paroh Mihai Stavără, au facut deplasarea cu un autobuz, inchiriat de la o agentie de turism atestata. Evident pelerinajul a fost cu binecuvantarea Patriarhiei. Am avut afis timp de cateva saptamani, expus la locuri vizibile. In aceeasi zi de 7 Decembrie 2013, cu incepere de la orele 16:15 s-a desfasurat ultima intalnire a Cercului de poezie crestin-ortodoxa, la trapeza Bisericii, indrumator: profesorul Petru Demetru Popescu.
 • 2013 Noiembrie 28, Joi, Apropiata Sărbătoare a Sfântului Neculae
  Cu această ocazie a avut loc preselectia unor coruri ale elevilor scolilor arondate Parohiilor Protoieriei 3 Capitala. Albumul de poze.
 • 2013 Octombrie 13, Duminică și Octombrie 14, Luni, Pelerinaj la Parohia din Frumușița, Ijdileni, Galați
  50 enoriasi, insotiti de P.C. Preoti: Ion Pascale si Paroh Mihai Stavără au efectuat pelerinajul la Parohia Sfânta Cuvioasă Maica Parascheva; aceasta ca raspuns la pelerinajul pe care enoriasii din acest sat l-au efectuat, la hramul principal al Parohiei; enoriasii au fost condusi de Preot Paroh Corneliu Stavăr; priviti albumul.
 • 2013 Octombrie 01, Marți dimineață, Septembrie 30, Luni seara, Hramul principal al Sfintei Biserici Acoperământul Maicii DOMNULUI
  Slujba de seara a fost urmata de un concert denumit "Sub milostivirea Ta, Maica". Au sustinut un concert de muzica bisericeasca si psaltica urmatoarele Coruri: Corul de maicute "Cuvioasa Maica Parascheva" de la Mânăstirea Pasărea, Corul Bisericii cu hramurile Sfântul Ioan Botezătorul Dristor si Sfinții Apostoli Petru si Pavel, P.C. Paroh Ioan Chințoiu, recital de poezii pregatite de prof. Chiru, Scoala Gimnaziala nr. 200 (poeziile au fost intercalate cu prezentarile corale), Corul Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci si Sfântul Ilie Tesviteanu, Corul Parohiei gazda si un Cor de psalți ai Patriarhiei, condus de Profesor Arhidiacon Ștefan Răzvan Dumitrescu. Prezentarea a facut-o P.C. Parinte Paroh. La final, Parintele Paroh a inmanat diplome. Participare numeroasa mai ales la slujba din ziua de 1 Octombrie. Vedetialbumul reunit cu imagini de la cele doua slujbe
 • 2013 Septembrie 29, Duminică, Alt album de poze
  Priviti-l!
 • 2013 Septembrie 14, Sâmbătă, Sfânta Liturghie consacrată prăznuirii Sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci
  În album sunt şapte fotografii, şase din ziua de 14 septembrie şi ultima, din ziua de 1 septembrie, începutul Anului Bisericesc Ortodox. Desigur şi Vineri, 13 Septembrie s-a oficiat o slujbă religioasă. Serviciul a fost asigurat de Preacucerncicii: Paroh Mihai Stavără, Părinte Gheorghiță Stavăr şi Diacon Mina-Emilian Stavără. La finalul slujbelor din 13 şi 14, părintele paroh a anunţat că vor sosi la noi, pentru hramul de la 1 Octombrie cca. 40 enoriaşi din Galaţi; pe aceştia îi vom găzdui ca si în anii trecuţi. Părintele ne-a îndemnat ca să contribuim fiecare după posibilităţile noastre materiale, în efortul de întrajutorare al sinistraţilor din judeţele Galaţi, Tulcea, Constanţa, Vrancea, ce au fost afectate de recentele inundaţii.
 • 2013 Septembrie 7, Cerc de poezie crestina la trapeza Parohiei
  Sâmbătă, la orele 16:30 a reinceput Cercul de poezie crestina, indrumator: profesorul Petru Demetru Popescu.
 • 2013 August 16, Vineri, Mobilier bisericesc nou primit la Biserica
  Vedeti acest album cu mobilierul bisericesc care contine si cateva fotografii din 19 aprilie 2013, cu aceeasi tematica. Se pot observa: cele doua scaune arhieresti, cele doua baldachine, primele cinci strane pentru credinciosi, apoi randul intreg de strane pentru credinciosi montat pe partea stanga a Bisericii, in cursul saptamanii ce a precedat Liturghia din ziua de 15 August Sărbătoarea Adormirii Maicii DOMNULUI.
 • 2013 August 15, Controlați-vă sănătatea la MEDAS
  Actiuni filantropice (Nota: termenul filantropie este preferat de Biserica Ortodoxa iar caritate, de Biserica Catolică. Pentru conformitate, IPS Părintele Daniel Ciobotea, Întâistătătărul Bisericii Ortodoxe Române și Patriarhul României, "Mesaj la cea de a XIII-a Adunare Generala Ordinara a a Sinodului Episcopilor Catolici, Vatican, 7-28 octombrie 2012", Ziarul Lumina, Miercuri, 17 Octombrie 2012, 13 septembrie 2013). Dupa Sfanta Liturghie, consacrata Marii Sarbatori a Adormirii Maicii DOMNULUI, s-a servit o masa calda pentru enoriasii asistati social ai Parohiei la trapeza Bisericii; de asemenea in cursul saptamanii ce a precedat marea sarbatoare s-au distribuit pachete.
 • 2013 Iunie 30, Duminică, Iulie 01, Luni, Hramul Sfinților Cosma și Damian, Doctori fără de arginti și făcători de minuni
  La Slujba Vecerniei au participat P.C. Arhimandrit Veniamin Goreanu, trimisul special al Patriarhiei Ortodoxe Române, P.C. Preoți Parohi: Gabriel Pârvu - Parohia Pogorarea Sfântului Duh, Ion Mărăcineanu - Parohia Sfinții Români, Dumitru Cornel - Parohia Sfântul Sava Gotul, satul Bălaia, comuna Smeeni, Buzău, Ionel Chințoiu - Parohia Sfântul Ioan Botezătorul si Sfinții Apostoli Petru si Pavel, Preot Alexandru Stuparu. Gazde, Preacucernicii: Paroh Mihai Stavără, Preot Gheorghiță Stavără, Diacon Mina-Emilian Stavără. Dupa Slujba Vecerniei a avut loc o manifestare culturala sustinuta de patru coruri de enoriasi de la Parohiile: Sfântul Ioan Botezatorul, Tuturor Sfinților, Pogorârea Sfântului Duh și Nașterea Maicii DOMNULUI, Parohia Acoperământul Maicii DOMNULUI. In programul sustinut de corurile reunite ale Parohiilor Pogorarea Sfantului Duh si Sfinții Romani evidențiem cantari psaltice printre care: "Troparul Pogorarii Sfantului Duh", "Troparul Sfintilor Romani", "Axioane" etc. Din programul sustinut de corul Parohiei Sfantul Ioan Botezatorul amintim cantarile: "Lumina lina - din cadrul Vecerniei", "Ca Pre Imparatul" - de la Sf. Liturghie si cantarea "Hora Unirii", dirijor fiind cantaretul bisericesc al acestei Parohii. Corul Parohiei gazda a cuprins in repertoriul sau: "Fericirile", "Troparul Sfintilor Cosma si Damian" si piesele patriotice: "Cand a fost sa moara ȘTEFAN", versuri Șt. O. Iosif si "IMNUL ROMÂNIEI". In pauze, Parintele Paroh a declamat poezii precum "Otirul", de Radu Gyr etc. In incheierea acestei manifestari religioase si culturale, P.C. Parintele Arhimandrit Veniamin a binecuvantat si incurajat astfel de manifestari care au impact spiritual asupra credinciosilor; a impartit diplome. Preacuviosia Sa a rasplatit pe toti coristii cu diplome de participare, felicitand si urand ca astfel de manifestari sa intre in traditia cinstirii hramurilor bisericesti. Luni, 1 Iulie, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata de un impresionant numar de Preoti si Diaconi, avand in frunte pe P.C. Parinte Protoiereu Pompiliu Dinu. Albumul este comun pentru ambele slujbe din seara de duminica, 30 iunie si luni, 1 Iulie 2013.
 • 2013 Iunie 19, Miercuri dupa amiază: HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT! Festivitate de premiere a elevilor bucureșteni I
  La Biserica Acoperământul Maicii DOMNULUI Titan, Protoieria 3 CAPITALĂ, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor participanti la Olimpiada Mestesugurilor Traditionale Romanesti, etapa pe Bucuresti. Organizatori au fost: doamna inspector Elena Stefan, doamna director Elena Tremurici, Scoala Gimnaziala LIVIU REBREANU, doamna profesor Monica Verona Popescu, Scoala Gimnaziala nr. 200. In cele 19 imagini puteti admira iscusinta talentatilor elevi crestini, ravna profesorilor care i-au indrumat ca si participarea masiva. Va invitam sa priviti albumul cu imagini unde este prezent si P.C. Parinte Paroh Mihai Stavără
  .
 • 2013 Iunie 18, Marți după amiază: HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT! Festivitate de premiere a elevilor bucureșteni II
  La Biserica noastra a avut loc festivitatea de premiere a fazei pe Capitală a elevilor claselor VII-XII. S-au inmanat cca. 78 mentiuni, premii III, II si I. Au participat P.C.: Parinte Paroh Mihai Stavără, Parinte Gheorghiță Stavăr, Diacon Mina-Emilian Stavără (acestia trei, in calitate de gazde), parinte Marian Popovici, inspector scolar de religie, P.C. Parinte Paroh Ionică Mărăcineanu - Parohia Sfinții Români, doamna director adjunct metodist Alina Vulpe, domnul Virgiliu Gheorghe, de la revista FAMILIA ORTODOXĂ. Acesta din urma a punctat care sunt efectele negative exercitate de folosirea excesiva a internetului si a retelei de socializare facebook, asupra sufletului tuturor (copii, adolescenti, parinti, bunici). A fost o valoroasa expunere a acestui modest om, specialist in psihologie si licentiat in fizica. Parintele paroh a apreciat cele spuse de catre domnul Virgiliu director adjunct al revistei, expunerea fiind ascultata atent de participanti. Albumul cu imagini legate de evenimentul de la Sfanta noastra Biserica este relevant. Premiile au constat si din publicatii cu CD-uri ale revistei FAMILIA ORTODOXĂ, care se tipareste cu binecuvantarea IPS Părintele PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei si Rădăuților.
 • 18 Iunie 2013, Marți: HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT! Comunicare
  P.C. Parinte Paroh a participat la Busteni, la Sfânta Mânăstire Caraiman, care aparține de Arhiepiscopia Bucureștilor. Aici la 17 si 18 Iunie 2013 a avut loc un Cerc Pastoral al Preoților Protoieriei 3 Capitală. Dezbaterile au privit o tema de insemnatate pentru viata Bisericii din toate timpurile: rolul mirenilor sau al laicatului in viata Bisericii.
 • 2013 Mai 5, Duminică: A Doua Inviere a MÂNTUITORULUI IISUS
  Slujba celei de a doua Învieri unde s-a citit Evanghelia in cateva limbi si anume, P.C.: Paroh Mihai Stavără in: romana, latina, idiș și germană, P.C. Părintele Alexandru Stuparu in: engleză, spaniolă, italiană și P.C. Părintele Gheorghiță Stavăr, în greacă. Albumul foto.
 • 2013 Martie 25, Buna Vestirea la Parohia Acoperământul Maicii DOMNULUI
  Slujba s-a bucurat de participarea a numerosi mireni. Au oficiat P.C. Parintele Paroh Mihai Stavără si P.C. Preotii: Gheorghiță Stavăr, Alexandru Stuparu, Diaconul Mina-Emilian Stavără. La final, a avut loc un parastas consacrat memoriei celor plecati la cele vesnice, Domnul sa ii odihneasca! Dupa Sfanta Slujba s-a servit la trapeza o masa, la care au participat peste 70 enoriasi: Preotul Paroh Mihai Stavără cu doamna prezbitera Aurora, organizatoarea tuturor celor necesare (si nu au fost putine activitatile!), preotul Dan Gheorghe de la Biserica Marcuta, Pantelimon - hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, ctitorita la 1587 de Marele Logofat Dan, fiul Voievodului Mihnea Turcitul (cei doi preoti au inceput prin a rosti rugaciunile de la inceputul mesei, impreuna cu toti invitatii), Preotul Gheorghiță Stavăr si doamna prezbitera Cristina (aceasta, impreuna cu doamna prezbitera Aurora si de cateva doamne enoriase, au ajutat la servitul mesei), Diaconul Mina-Emilian Stavără. Astfel de mese sunt organizate la trapeza Parohiei Acoperamantul Maicii DOMNULUI ori de cate ori este posibil peste an. Priviti acum imaginile albumului, ce vorbesc de la sine. Celor carora nu au putut veni din varii motive, li s-au asigurat bucatele necesare. Nu enumeram lista.
 • Datele cercului pastoral de poezie și proză creștin-ortodoxă, condus de dl. prof. Petru Demetru Popescu
  2013 Martie 9, Februarie 9, Ianuarie 12, Au fost urmatoarele date ale cenaclistilor Cercului pastoral de poezie si proza crestin-ortodoxa. Tema sedintei din 9 februarie a fost poezia iernii.
 • 2013 Ianuarie 1, 2012 Decembrie 31, Bradul care strajuiește cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Nașterii MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS
  Iata imaginea bradului din Biserica langa icoana Acoperamantul Maicii DOMNULUI. Acesta a strajuit in perioada Sfintelor Sarbatori ale Nasterii MANTUITORULUI IISUS HRISTOS. Un brad semet destul de impodobit, ce da speranta unor ani mai buni pentru ROMANIA!
 • No comments:

  Post a Comment